Rehberlik Servisi

Serap ASLANÖZ

27.11.2012 2376

Rehberlik ve Psikolojik Danışma Nedir?

Rehberlik bireyin kendini anlaması, çevredeki olanakları tanıması ve doğru kararlar vererek özünü gerçekleştiren bir kişi olarak gelişebilmesi için, yapılan sistematik ve profesyonel bir yardım sürecidir.(Kuzgun 1986)

Rehberlik hizmetleri uzun süreli çalışmalardır, değişen davranışlar kısa bir sürede gözlenemez. Bu hizmetlerde amaç bireyin sorununu çözmek değil öğrencinin mevcut bir güçlükten yola çıkarak, problemlerini kendisi çözebilir hale getirmektir. Rehberlik İlişkileri güven esasına dayanır ancak Psikolojik danışman bazı bilgilerin hayati amaçlara hizmet edeceğine inanıyorsa, bu bilgileri danışanın bilgisi ve onayı dâhilinde paylaşabilir.

Rehberlik ve Psikolojik Danışma Servisinde Sağlanan Çalışmalar Şunlardır;

• 9.sınıflar ve okula yeni gelen öğrenciler için uyum çalışmaları,

• Öğrenciler için akademik takip,

•Arkadaşlık sorunları, aile içi iletişim,sosyal uyum konularında danışmanlık,

•Veliler için öğrenci odaklı danışmanlık hizmeti,